Om mig

Jag heter Marcus Algotsson och är träningsfysiolog med nästan fem års akademisk utbildning. Jag har ett stort intresse för idrott i allmänhet, men har en extra kärlek till ishockey som är idrotten jag själv utövade under hela min uppväxt. Ett nytt intresse är rugby som jag spelar på amatörnivå. 

 

Erfarenhet

Jag har hjälpt ett flertal ishockeyspelare på olika nivåer, från division 1 till NHL, med deras individuella fysträning. 

2015 - 2021 arbetade jag som fystränare i Pixbo Wallenstams organisation vars dam- och herrlag spelar i högsta ligan SSL i innebandy. I olika perioder arbetade jag med dam- respektive herrlaget. SM-guld och Champions Cup-guld med damlaget 2016 blev de främsta sportsliga framgångarna. 

 

Jag har hjälpt idrottare och lag från flera olika idrotter med deras fysiska träning och träningsplanering, bland annat ishockey, handboll, innebandy, fotboll och tennis. Tidigare arbetade jag på Katrinelunds elitidrottsgymnasium som fystränare.

Jag har föreläst inom träningslära och idrottsfysiologi på Högskolan i Halmstad.  

Syn på träning

Alla är olika och svarar olika på träning. För mig är det därför viktigt att träningen är så individanpassad som möjligt.

Som seriös idrottare är din träningstid värdefull. Du har inte råd att lägga tid på träning som inte hjälper dig att bli bättre inom din idrott. Jag vill vara säker på att din träning är effektiv och hjälper dig mot dina mål. Jag strävar därför efter ett systematiskt och vetenskapligt tillvägagångssätt under träningen där jag med hjälp av modern teknologi mäter det vi gör under träningspassen för att kunna justera det enskilda träningspasset så att det blir så effektivt som möjligt, samt säkerställa att du utvecklas över tid.

Utbildning

  • Magisterexamen i Biomedicin - inriktning fysisk träning och prestation, Högskolan i Halmstad

  • Tränings- och matchanalys i lagidrotter 1 och 2 15 hp, Göteborgs Universitetet

  • Biologi 30 hp, Uppsala Universitetet

  • Idrottsmedicin - Prevention, behandling och rehabilitering av idrottsskador 7,5 hp, Linnéuniversitet

  • Svenska Tyngdlyftningsförbundets instruktörsutbildning steg 1

Marcus WE.jpg