Om mig

Jag heter Marcus Algotsson och är träningsfysiolog med fyra års akademisk utbildning. Jag har ett stort intresse för idrott i allmänhet, men har en extra kärlek till ishockey som är idrotten jag själv utövade under hela min uppväxt. Numera spelar jag rugby, på ren amatörnivå förstås, men tycker det är grymt kul. I övrigt så försöker jag hålla igång en så allsidig fysik som jag kan.

 

Utbildning och erfarenhet

Jag studerade under fyra år på Högskolan i Halmstad vilket gav mig en magisterexamen i Biomedicin - inriktning fysisk träning och prestation. Utöver detta har jag 15 hp biologi från Uppsala Universitet.

 

Sedan 2015 arbetar jag i Pixbo Wallenstams organisation vars dam- och herrlag spelar i högsta ligan SSL i innebandy. Jag är där ansvarig för fysträningen för dam- och herrlaget samt föreningens akademilag. SM-guld och Champions Cup-guld med damlaget 2016 är två av många höjdpunkter hittills.

 

Jag har hjälpt idrottare och lag från flera olika idrotter med deras fysiska träning och träningsplanering. Bland annat ishockey, handboll, innebandy, fotboll och tennis. En del av min tid arbetar jag på Katrinelunds elitidrottsgymnasium som fystränare.

Jag har föreläst inom träningslära och fysiologi på Högskolan i Halmstad.  

Syn på träning

Alla är olika och svarar olika på träning. För mig är det därför viktigt att träningen är så individanpassad som möjligt.

Som seriös idrottare är din träningstid värdefull. Du har inte råd att lägga tid på träning som inte hjälper dig att bli bättre inom din idrott. Jag vill vara säker på att din träning är effektiv och hjälper dig mot dina mål. Jag strävar därför efter ett systematiskt och vetenskapligt tillvägagångssätt under träningen där jag med hjälp av modern teknologi mäter det vi gör under träningspassen för att kunna justera det enskilda träningspasset så att det blir så effektivt som möjligt, samt säkerställa att du utvecklas över tid.