Om mig

Jag heter Marcus Algotsson och är träningsfysiolog med över fyra års akademisk utbildning. Jag har ett stort intresse för idrott i allmänhet, men har en extra kärlek till ishockey som är idrotten jag själv utövade under hela min uppväxt. Numera spelar jag rugby, på ren amatörnivå förstås, men tycker det är grymt kul.

 

Erfarenhet

Sedan 2015 arbetar jag i Pixbo Wallenstams organisation vars dam- och herrlag spelar i högsta ligan SSL i innebandy. Jag är där ansvarig för fysträningen för herrlaget samt föreningens akademilag. 2015 till 2018 var jag även ansvarig för damlagets fysträning. SM-guld och Champions Cup-guld med damlaget 2016 är två av många höjdpunkter hittills.

 

Jag har hjälpt idrottare och lag från flera olika idrotter med deras fysiska träning och träningsplanering. Bland annat ishockey, handboll, innebandy, fotboll och tennis. En del av min tid arbetar jag på Katrinelunds elitidrottsgymnasium som fystränare.

Jag har föreläst inom träningslära och idrottsfysiologi på Högskolan i Halmstad.  

Syn på träning

Alla är olika och svarar olika på träning. För mig är det därför viktigt att träningen är så individanpassad som möjligt.

Som seriös idrottare är din träningstid värdefull. Du har inte råd att lägga tid på träning som inte hjälper dig att bli bättre inom din idrott. Jag vill vara säker på att din träning är effektiv och hjälper dig mot dina mål. Jag strävar därför efter ett systematiskt och vetenskapligt tillvägagångssätt under träningen där jag med hjälp av modern teknologi mäter det vi gör under träningspassen för att kunna justera det enskilda träningspasset så att det blir så effektivt som möjligt, samt säkerställa att du utvecklas över tid.

Utbildning

  • Magisterexamen i Biomedicin - inriktning fysisk träning och prestation, Högskolan i Halmstad

  • Tränings- och matchanalys i lagidrotter 7,5 hp, Göteborgs Universitetet

  • Biologi 15 hp, Uppsala Universitetet

  • Svenska Tyngdlyftningsförbundets instruktörsutbildning steg 1

Marcus WE.jpg